Tapétát, de milyet?

A tapéták új generációja a növényi rost alapú, gyapotszálakat tartalmazó úgynevezett vlies tapéta. Rendkívül kedvelt falburkoló anyag, nemhiába imádnak a szobafestők is dolgozni vele. A tapétázást körüllebegő ragacsos maszatolást el is felejthetjük, mert mérettartó, ezáltal nem igényel a felragasztás előtt áztatást, vagyis nem kell ragasztóval bekenni a tapéta hátoldalát. Elég, ha a falfelületre hengerrel felhordjuk a ragasztót, és a tapétát ebbe a ragasztóágyba belesimítjuk.

A felhólyagosodástól sem kell félni, de az egyik legnagyobb előnye a hagyományos tapétákkal szemben, hogy akár szárazon is lehúzható a falról anélkül, hogy a falfelület sérülne. Sokkal könnyebb vele dolgozni, mint az üvegszövet vagy a papírtapétával, mert ez a tapétatípus nem igényel makulatúrázást, sőt nem is szabad papírtapétára ragasztani.
A vlies hátú tapéták lehetnek egyhullámos, kéthullámos, háromhullámos, mosható, és súrolható, sőt festhető felületűek. A ragasztásnál a kivitelezőnek, szobafestőnek ezeket figyelembe kell venni. Rendkívül nagy szakítószilárdsággal rendelkeznek, ezért a fal repedéseinek az eltüntetésére is alkalmasak.

A jól felragasztott vlies tapéta több rétegben, évek múlva is átfesthető. Felragasztását azonban ajánlott képzett, gyakorlott szakemberre bízni, hiszen a fal speciális előkezelést is igényelhet.

Szobafestő tanfolyamunkon Ön is elsajátíthatja a festés, tapétázás csínját-bínját, amivel itthon és külföldön is jól menő vállalkozást indíthat.

Bejegyzéseink

A hegesztés veszélyei

Számtalan különféle módszert alkalmaznak a hegesztés során, mindben közös azonban, hogy rejt magában veszélyeket, ha az előírásoktól eltérően, szakszerűtlenül végzik.

A magyar föld

Magyarország több mint kétharmada alkalmas mezőgazdasági tevékenységre, ráadásul igazán kedvezőek a feltételek is. A művelhető, sík területek aránya bőven átlagon felüli, az éghajlati viszonyok szintén megfelelőek a mezőgazdaság számára.

Információk

Érdeklődés képzések után

Telefon: +36 1 770 7835
E-mail: info@geniuszplusz.hu

Budapesti Iroda

1085 Budapest, József krt.69. földszint 15.
Telefon:+36 1 770 7112; +36 1770 7113

Esztergom

2500 Esztergom, Kiss János vezérezredes út 82.
Telefon: +36 1 770 7317; +36 1 770 7313