Tapétát, de milyet?

A tapéták új generációja a növényi rost alapú, gyapotszálakat tartalmazó úgynevezett vlies tapéta. Rendkívül kedvelt falburkoló anyag, nemhiába imádnak a szobafestők is dolgozni vele. A tapétázást körüllebegő ragacsos maszatolást el is felejthetjük, mert mérettartó, ezáltal nem igényel a felragasztás előtt áztatást, vagyis nem kell ragasztóval bekenni a tapéta hátoldalát. Elég, ha a falfelületre hengerrel felhordjuk a ragasztót, és a tapétát ebbe a ragasztóágyba belesimítjuk.

A felhólyagosodástól sem kell félni, de az egyik legnagyobb előnye a hagyományos tapétákkal szemben, hogy akár szárazon is lehúzható a falról anélkül, hogy a falfelület sérülne. Sokkal könnyebb vele dolgozni, mint az üvegszövet vagy a papírtapétával, mert ez a tapétatípus nem igényel makulatúrázást, sőt nem is szabad papírtapétára ragasztani.
A vlies hátú tapéták lehetnek egyhullámos, kéthullámos, háromhullámos, mosható, és súrolható, sőt festhető felületűek. A ragasztásnál a kivitelezőnek, szobafestőnek ezeket figyelembe kell venni. Rendkívül nagy szakítószilárdsággal rendelkeznek, ezért a fal repedéseinek az eltüntetésére is alkalmasak.

A jól felragasztott vlies tapéta több rétegben, évek múlva is átfesthető. Felragasztását azonban ajánlott képzett, gyakorlott szakemberre bízni, hiszen a fal speciális előkezelést is igényelhet.

Szobafestő tanfolyamunkon Ön is elsajátíthatja a festés, tapétázás csínját-bínját, amivel itthon és külföldön is jól menő vállalkozást indíthat.

Bejegyzéseink

Hogyan válasszunk jó kőművest?

Nincs olyan családi, baráti társaság, ahol ne kerülne szóba egy rémtörténet kókler szakmunkások okozta károkról, görbén felhúzott falakról, beázó mennyezetről.

A pincérek 10 parancsolata

Az 1800-as években még bárkiből lehetett pincér, akit a vendéglő tulajdonosa alkalmasnak talált a feladatra. Jó modor, állóképesség, udvariasság – nagyjából ennyi szükségeltetett egy pincér állás betöltéséhez.

Információk

Érdeklődés képzések után

Telefon: +36 1 770 7835
E-mail: info@geniuszplusz.hu

Budapesti Iroda

1085 Budapest, József krt.69. földszint 15.
Telefon:+36 1 770 7112; +36 1770 7113

Esztergom

2500 Esztergom, Kiss János vezérezredes út 82.
Telefon: +36 1 770 7317; +36 1 770 7313