Automata öntözőrendszer építő és karbantartó

MUNKATERÜLET ÉS A KÉPZÉS JELLEMZŐI


Kiknek ajánljuk?

Ajánljuk mindazoknak, akinek feladata lesz a földbe telepített vagy föld feletti öntözőrendszer létesítése gyep, virágok, cserjék, fák, mezőgazdasági haszonnövények részére.
Az öntözőrendszer terv alapján műszaki és gazdaságossági, valamint üzemeltetési szempontok szerint ki tudja választani a kivitelezéshez szükséges anyagokat és technológiákat. Kijelöli az árkok és földfelszíni csövek nyomvonalait. A csöveket, szelepeket, szórófejeket és egyéb vízkijuttató elemeket szakszerűen elhelyezi, majd kipróbálja a rendszert. A földben futó zónavezetékek árkait az előírásoknak megfelelően visszatemeti és tömöríti. A kézzel irányítható, de még nem automatizált, működőképes rendszert beköti a vezérlőbe. A vezérlő kipróbálása után a maradék árkokat betemeti, tömöríti. Felprogramozza és beállítja a vezérlő automatikát és a hozzá tartozó berendezéseket. Az építés befejezése után részletes magyarázattal át tudja adni az automata öntözőrendszert, meg tudja tanítani az alapvető használatot.
Az automata öntözőrendszer karbantartása során feladat a téli üzemszünet után a tavaszi újraindítás, illetve az őszi időszakban az öntözőrendszer leállítása, téliesítése. Az öntözőrendszert hozzá tudja igazítani a változó növényzethez és a változó évszakokhoz. Felismeri az esetleges meghibásodásokat, javaslatot tesz megszüntetésükre. Tanácsot ad az új öntözési igényekkel kapcsolatban.
Mindkét tevékenységhez szükséges az automata öntözőrendszer működésének és alkotóelemeinek alapos ismerete. Ismeri a benne lévő alkatrészek fajtáit, tulajdonságait, telepítési lehetőségeit, beállítási módjait, a különböző megoldások előnyeit, hátrányait. Ezek alapján optimális döntést tud hozni a kivitelezés/karbantartás kapcsán. A munkához szükséges megfelelő ismeretei vannak a talajokról, növényekről, időjárásról, hidraulikai számításokról, tervezési elvekről és szempontokról, szerelési technológiákról, az egyenáramról és a váltóáramról, a kisfeszültséggel vagy törpefeszültséggel működő berendezésekről. Ismeri kapcsolódó mérési eljárásokat, amik alapján tud hibát keresni. Ismeri és betartja az érintésvédelmi és balesetvédelmi szabályokat.


A tanfolyam alapadatai

  • A szakképesítés neve, a követelmény azonosítója: Automata öntözőrendszer építő és karbantartó (08124002).
  • A képzés szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzés.
  • A képzés sikeres elvégzését követően a Képző tanúsítványt állít ki, amely a képesítő vizsgára történő jelentkezés előfeltétele.

A KÉPZÉS MEGKEZDÉSÉNEK FELTÉTELEI

  • Iskolai végzettség: középfokú végzettség.
  • Egészségügyi alkalmasság: foglalkozás-egészségügyi szakellátóhely igazolása szükséges.

A KÉPZÉS TARTALMA

| Növényi vízigény, talajféleségek, víztakarékos öntözés | Az öntözés egyenletességi mutatói, a víz szűrése | Hidraulika, vízforrások, közterületi megvalósítás | Az öntözés vezérlése, érzékelők, elektromos berendezések | Műanyagcső hegesztés | Automata öntözőrendszer kivitelezése és karbantartása |


MIT AJÁNLUNK?

Budapesten központi gyakorlattal havi egy-két hétvége, szombat-vasárnap
A központi gyakorlati időpontok mellett a résztvevők projektfeladatokat is teljesítenek, melyek során a legalapvetőbb automata öntözőrendszer telepítési munkálatakat végzik önálló tevékenységgel nagy tapasztalattal rendelkező oktatóink mentorálásával.
A gyakorlat része  a kötelezően teljesítendő terepi gyakorlat is (40 óra).

Tervezett kezdés

2024.01.13.

Időtartam: 4 hó havonta 2 hétvége  

Oktatási díj

325.000,-


Budapesten egyéni gyakorlattal havi egy hétvége, szombat-vasárnap
A résztvevők a képzés gyakorlati óraszámát egyéni gyakorlóhelyen teljesítik.
A hallgatóknak csak az elméleti oktatáson és a vizsgát megelőző terepi gyakorlaton kell részt venniük.

Tervezett kezdés:

2024.01.13.

Időtartam: 4 hó havonta 1 hétvége  

Oktatási díj

160.000,-


Budapesten egyéni gyakorlattal havi egy hétvége, szombat-vasárnap
A képzést azoknak ajánljuk, akik már nagy gyakorlattal rendelkeznek az automata öntözőrendszer építésében és karbantartásában. A sikeres tudásmérést követően csak az elméleti képzésen kell részt venni.

Tervezett kezdés:

2024.01.13.

Időtartam: 4 hó havonta 1 hétvége  

Tudásmérés díja

15.000,-

Oktatási díj

160.000,-


Automata öntözőrendszer építése házilag

Budapesten központi gyakorlattal havi egy -két hétvége, szombat-vasárnap 

Ajánljuk azoknak, akik a saját kertjük öntözőrendszerét szeretnék önállóan kialakítani és gyorsan szeretnének használható tudást szerezni öntözőrendszerek alapvető gyakorlati és elméleti összefüggéseiről.

AMIT AJÁNLUNK

Budapesten központi gyakorlattal havi egy -két hétvége, szombat-vasárnap

Tervezett kezdés és befejezés

2024.01.13.

 

Oktatási díj

80.000,- Ft + ÁFA

 Fizetési könnyítés magánszemélyeknek minden tanfolyamunknál

  • A képzés időtartamára kiszámolt havi részletekben is fizethető az oktatási díj.

+36 1 770 7835/+36 20 255 5339/+36 20255 0664| info@geniuszplusz.hu |

| Automata öntözőrendszer építő és karbantartó| Követelmény |

Géniusz Plusz Oktatási KFT. (ny.t.sz.: B/2020/000867; engedélyszám: E/2020/000015)