Automata öntözőrendszer építő és karbantartó

Amire felkészítünk

Ajánljuk mindazoknak, akinek feladata lesz a földbe telepített vagy föld feletti öntözőrendszer létesítése gyep, virágok, cserjék, fák, mezőgazdasági haszonnövények részére.
Az öntözőrendszer terv alapján műszaki és gazdaságossági, valamint üzemeltetési szempontok szerint ki tudja választani a kivitelezéshez szükséges anyagokat és technológiákat. Kijelöli az árkok és földfelszíni csövek nyomvonalait. A csöveket, szelepeket, szórófejeket és egyéb vízkijuttató elemeket szakszerűen elhelyezi, majd kipróbálja a rendszert. A földben futó zónavezetékek árkait az előírásoknak megfelelően visszatemeti és tömöríti. A kézzel irányítható, de még nem automatizált, működőképes rendszert beköti a vezérlőbe. A vezérlő kipróbálása után a maradék árkokat betemeti, tömöríti. Felprogramozza és beállítja a vezérlő automatikát és a hozzá tartozó berendezéseket. Az építés befejezése után részletes magyarázattal át tudja adni az automata öntözőrendszert, meg tudja tanítani az alapvető használatot.
Az automata öntözőrendszer karbantartása során feladat a téli üzemszünet után a tavaszi újraindítás, illetve az őszi időszakban az öntözőrendszer leállítása, téliesítése. Az öntözőrendszert hozzá tudja igazítani a változó növényzethez és a változó évszakokhoz. Felismeri az esetleges meghibásodásokat, javaslatot tesz megszüntetésükre. Tanácsot ad az új öntözési igényekkel kapcsolatban.
Mindkét tevékenységhez szükséges az automata öntözőrendszer működésének és alkotóelemeinek alapos ismerete. Ismeri a benne lévő alkatrészek fajtáit, tulajdonságait, telepítési lehetőségeit, beállítási módjait, a különböző megoldások előnyeit, hátrányait. Ezek alapján optimális döntést tud hozni a kivitelezés/karbantartás kapcsán. A munkához szükséges megfelelő ismeretei vannak a talajokról, növényekről, időjárásról, hidraulikai számításokról, tervezési elvekről és szempontokról, szerelési technológiákról, az egyenáramról és a váltóáramról, a kisfeszültséggel vagy törpefeszültséggel működő berendezésekről. Ismeri kapcsolódó mérési eljárásokat, amik alapján tud hibát keresni. Ismeri és betartja az érintésvédelmi és balesetvédelmi szabályokat.
A KÉPZÉS MEGKEZDÉSÉNEK FELTÉTELEI
R

Iskolai végzettség: középfokú végzettség.

R

Egészségügyi alkalmasság: foglalkozás-egészségügyi szakellátóhely igazolása szükséges.

Piacképes szakképesítés rugalmas oktatásszervezéssel, részletfizetési lehetőséggel, elfoglalt embereknek

Válaszd ki a Neked legmegfelelőbb képzési formát!

Képzési adatok

A szakképesítés neve, a követelmény azonosítója: Automata öntözőrendszer építő és karbantartó (08124002).
A képzés szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzés.
A képzés sikeres elvégzését követően a Képző tanúsítványt állít ki, amely a képesítő vizsgára történő jelentkezés előfeltétele.

További információk
A képzés tartalma

| Növényi vízigény, talajféleségek, víztakarékos öntözés | Az öntözés egyenletességi mutatói, a víz szűrése | Hidraulika, vízforrások, közterületi megvalósítás | Az öntözés vezérlése, érzékelők, elektromos berendezések | Műanyagcső hegesztés | Automata öntözőrendszer kivitelezése és karbantartása |

Egyéb Információk

Budapesten központi gyakorlattal havi egy-két hétvége, szombat-vasárnap

A központi gyakorlati időpontok mellett a résztvevők projektfeladatokat is teljesítenek, melyek során a legalapvetőbb automata öntözőrendszer telepítési munkálatakat végzik önálló tevékenységgel nagy tapasztalattal rendelkező oktatóink mentorálásával.
A gyakorlat része a kötelezően teljesítendő terepi gyakorlat is (40 óra).

Tervezett kezdés: 2024.04.20.
Ütemezés: 4 hó havonta 2 hétvége
Képzés díja: 325.000,-

Budapesten egyéni gyakorlattal havi egy hétvége, szombat-vasárnap

A képzést azoknak ajánljuk, akik már nagy gyakorlattal rendelkeznek az automata öntözőrendszer építésében és karbantartásában. A sikeres tudásmérést követően csak az elméleti képzésen kell részt venni.

Tervezett kezdés: 2024.02.10.
Ütemezés: 4 hó havonta 1 hétvége
Tudásmérés díja: 15.000,-
Képzés díja: 160.000,-

Budapesten egyéni gyakorlattal havi egy hétvége, szombat-vasárnap

A résztvevők a képzés gyakorlati óraszámát egyéni gyakorlóhelyen teljesítik.
A hallgatóknak csak az elméleti oktatáson és a vizsgát megelőző terepi gyakorlaton kell részt venniük.
Tervezett kezdés: 2024.02.10.
Ütemezés: 4 hó havonta 2 hétvége
Képzés díja: 160.000,-

Automata öntözőrendszer építése házilag

Budapesten központi gyakorlattal havi egy -két hétvége, szombat-vasárnap

Ajánljuk azoknak, akik a saját kertjük öntözőrendszerét szeretnék önállóan kialakítani és gyorsan szeretnének használható tudást szerezni öntözőrendszerek alapvető gyakorlati és elméleti összefüggéseiről.

AMIT AJÁNLUNK

Budapesten központi gyakorlattal havi egy -két hétvége, szombat-vasárnap

Tervezett kezdés: 2024.01.13.
Oktatási díj: 80.000,- Ft + ÁFA

Több mint 4.000 sikeres vizsgát tett hallgató

Vizsgagarancia:

amennyiben a képzést nálunk sikeresen teljesítetted, és megkaptad a tanúsítványt a képzés elvégzéséről , de az államilag elfogadott szakképesítő vizsgád nem sikerült, úgy a következő képzésünkön segítünk neked, hogy a következő vizsgád sikerüljön.

Hallgatóink elégedettségének átlaga 2023-es évben 4.6

Ha most jelentkezel, akkor még a további szolgáltatásainkban is részed lehet.

Géniusz Plusz bónuszkártya

minden további képzésünk elvégzésénél 5% kedvezmény Neked és Családtagjaidnak

G

Töltsd le ingyen „ Hogy tanuljak hatékonyan felnőttként” online villámkurzusunkat
( csak a beiratkozott tanfolyami résztvevőinknek)

  Név*
  E-mail cím*
  Telefonszám*
  Képzési forma:*
  Fedezze fel a jövőt a Géniusz Plusz Oktatási KFT-vel!
  A Géniusz Plusz Oktatási KFT a felnőttképzés új dimenzióját kínálja. A Szakképzés 4.0 stratégia alapján kialakított programjaink a legújabb elméletek és gyakorlati technikák segítségével azonnal alkalmazható tudást nyújtanak, amelyek segítenek bővíteni karrierlehetőségeit és növelni piaci versenyképességét.

  A Géniusz Plusz Oktatási KFT-nél hiszünk a folyamatos fejlődésben és a körültekintő fejlesztésben. A részszakmák oktatását célzó projektjeink és szakképesítés megszerzésére irányuló képzéseink a legmagasabb szabványok szerint kerülnek kialakításra.

  Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, hogy a legjobbaktól tanuljon! Vegye fel velünk a kapcsolatot, és fedezze fel, hogyan segíthetünk Önnek elérni céljait. Várjuk jelentkezését, hogy együtt építhessük a jövőt!

  Géniusz Plusz Oktatási KFT – Ahol a tudás találkozik a sikerrel.