Reumatológiai szakápoló

Kiknek ajánljuk?

Ajánljuk mindazoknak, akik – jelenleg még szakképesítés nélkül – reumatológiai szakápoló feladatkörben dolgoznak, továbbá azoknak, akik ebben az irányban szeretnének szakosodni.

A Reumatológiai szakápoló (09135009) szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzésünk tájékoztatóját böngészi éppen. A szakképesítés a Magyar Képesítési Keretrendszer (MKKR) alapján: 5. szintű.

Célunk olyan szakember képzése, kész reumatológiai betegségben szenvedő betegeket ápolni, gondozni. Feladatát kórházi fekvőbeteg szakellátó osztályon, járóbeteg szakellátó szakrendelésen, nappali kórházban, reumatológiai centrumként működő részlegeken végzi.

A képzés tananyagegységei
R

Intézményi ismeretek TE/RÁP-1:

Magyar Egészségügyi Ellátási Standardok (MEES); Minőségügyi ismeretek (ISO, BELLA); A MESZK feladatai, etikai kódexe, továbbképzési rendszer; Szakmai kommunikáció; Dokumentáció és ügyvitel
R

Mozgásrendszer anatómiája élettana és kórtana TE/REU-1:

általános tulajdonságai, felépítése, szerkezete, járulékos elemei; A csontok összeköttetései, az ízületek alkotó- és mozgáselemei; Az izmok általános tulajdonságai, csoportosításuk, járulékos elemei; Az izomműködés élettana; A mozgás szabályozása; A járás mechanizmusa

Teljesíthető: rehabilitációs profilú intézményben vagy részlegen, a rehabilitációs team tagjaként, ami – alkalmasság esetén – a saját munkahelye is lehet.

R

Általános fizioterápiás ismeretek TE/REU-2:

Fizioterápiáról általában; Hidroterápia; Balneoterápia; Mechanoterápia; Klímaterápia; Inhalációs kezelések; Mágneses és elektroterápia; Fototerápia; Termoterápia
R

A reumatológiai szakápoló feladatai TE/REU-3:

Reumatológiai betegségek felosztása, csoportosítása, tünetek, diagnosztika és terápia, szakápolástan; Reumatológiai szakápoló feladatai – reumatológiai osztályon, szakrendelésen, fizioterápiás egységben, gyógyászati segédeszköz betanítása során.
R

Reumatológiai betegségek kezelésével kapcsolatos egyéb ismeretek TE/REU-4:

Betegedukáció; Ápolási terv készítése

Válaszd ki a Neked legmegfelelőbb képzési formát!

A képzés megkezdésének feltételei

Iskolai végzettség: érettségi
Szakmai előképzettség: Az érettségi végzettséget követő minimum hároméves és legalább MKKR 5 besorolású ápoló, csecsemő- és gyermekápoló vagy általános ápoló végzettség.
Egészségügyi alkalmasság: Foglalkozás-egészségügyi szakellátóhely alkalmassági igazolása szükséges, amely az egészségügyi tevékenység végzéséhez szükséges egészségi alkalmasság vizsgálatáról és minősítéséről szóló 40/2004. (IV.26.) ESzCsM rendeletben foglaltak szerint az egészségügyi tevékenységre való alkalmasságot kizáró korlátozások figyelembevételével történik.
Előírt előzetes szakmai gyakorlat: 1 év reumatológiai ellátásban ápoló, vagy csecsemő- és gyermekápoló munkakörben töltött szakmai gyakorlat.
Beszámítható, így a teljesítendő óraszámot és a képzés díját csökkentő szakmai előképzettség: OKJ szerinti fizioterápiás asszisztens vagy szakasszisztens végzettség.

Kapcsolódó gyakorlatok

Akár saját munkakörben végezhető gyakorlat: összesen 40 óra osztályos gyakorlat | szakrendelés | fizioterápia | gyógyászati segédeszközök használatának betanítása.

Ezen kívül 40 óra (5 nap egyéni beosztással) úgynevezett vizsgamegelőző munkaköri kontaktgyakorlat Budapesten, III. progresszivitású szintű fekvőbeteg ellátó intézményben. A feladatot kötelezően a Képző szervezi.

Egyéb információk
A képzés díját alapvetően befolyásolja

A képzés díját alapvetően befolyásolja, hogy mennyi időt tud saját munkahelyén a gyakorlatára fordítani. A leggyakrabban előforduló helyezetekre külön ajánlatot állítottunk össze az alábbiak szerint.

saját munkahelyen töltendő teljes gyakorlattal: 250.000,- Ft.
képzői gyakorlattal: 350.000,- Ft

A 24/026-os „Online Plusz” csoportunk

A képzés megkezdésének feltételei:

 • Iskolai végzettség: érettségi.
 • Szakmai előképzettség: Az érettségi végzettséget követő minimum hároméves és legalább MKKR 5 besorolású ápoló, csecsemő- és gyermekápoló vagy általános ápoló végzettség.
 • Egészségügyi alkalmasság: Foglalkozás-egészségügyi szakellátóhely alkalmassági igazolása szükséges, amely az egészségügyi tevékenység végzéséhez szükséges egészségi alkalmasság vizsgálatáról és minősítéséről szóló 40/2004. (IV.26.) ESzCsM rendeletben foglaltak szerint az egészségügyi tevékenységre való alkalmasságot kizáró korlátozások figyelembevételével történik.
 • Előírt előzetes szakmai gyakorlat: 1 év reumatológiai ellátásban ápoló, vagy csecsemő- és gyermekápoló munkakörben töltött szakmai gyakorlat.

Időtartam: 2024.09.14–2025.05.31. (az állami képesítő vizsga kb. 3-5 héttel később)
Átlagos ütemezés: Szombat 8:00–12:00-ig ONLINE. Az órarendet elérheti ITT!

A képzés díja:

 • saját munkahelyen töltendő teljes gyakorlattal: 250.000,- Ft.
 • képzői gyakorlattal: 350.000,- Ft

 

  Név*
  E-mail cím*
  Telefonszám*
  Képzési forma:*
  Fedezze fel a jövőt a Géniusz Plusz Oktatási KFT-vel!
  A Géniusz Plusz Oktatási KFT a felnőttképzés új dimenzióját kínálja. A Szakképzés 4.0 stratégia alapján kialakított programjaink a legújabb elméletek és gyakorlati technikák segítségével azonnal alkalmazható tudást nyújtanak, amelyek segítenek bővíteni karrierlehetőségeit és növelni piaci versenyképességét.

  A Géniusz Plusz Oktatási KFT-nél hiszünk a folyamatos fejlődésben és a körültekintő fejlesztésben. A részszakmák oktatását célzó projektjeink és szakképesítés megszerzésére irányuló képzéseink a legmagasabb szabványok szerint kerülnek kialakításra.

  Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, hogy a legjobbaktól tanuljon! Vegye fel velünk a kapcsolatot, és fedezze fel, hogyan segíthetünk Önnek elérni céljait. Várjuk jelentkezését, hogy együtt építhessük a jövőt!

  Géniusz Plusz Oktatási KFT – Ahol a tudás találkozik a sikerrel.