Fertőtlenítő-sterilező (09144002)r

Amire felkészítünk

Ajánljuk mindazoknak, akiknek elsődleges feladata lesz a steril anyagok biztosítása a felhasználók számára. összefoglalva: a szakképesítésed képessé tesz az egészségügyi kisegítő, betanított takarító munkájának irányítására. Tisztában leszel az egészségügyi szolgáltatóknál szükséges megelőző, folyamatos és zárófertőtlenítés végrehajtásához szükséges feltételekkel. A fertőtlenítésre, sterilezésre szánt anyagok, orvostechnikai eszközök, műszerek csoportosítását, átvizsgálását, karbantartását, csomagolását, címkézését önállóan fogod tudni elvégezni. Munkád során – a megfelelő technológia alkalmazásával – nagyértékű műszerek és orvostechnikai eszközök tisztítását, fertőtlenítését kell elvégezned.
R

Alkalmazza az aszepszis szabályainak előírásait.

R

Biztonsággal azonosítja az orvostechnikai eszközöket, gyártó által előírt szabályok szerint végzi az újra felhasználhatóság folyamatát.

R

Alkalmazza az ultrahangos tisztítást és a nagy értékű műszer mosogatógépek programjait a tisztítandó és fertőtlenítendő eszközök fajtájának megfelelően. Vezeti a nagy értékű mosogató és fertőtlenítő berendezésekhez szükséges dokumentumokat.

R

Tudja a prionnal szennyezett majd dekontaminált műtéti eszközöket alacsony hőfokú hidrogénperoxid sterilizálással kezeli.

R

Elvégzi az orvostechnikai eszközök, a gyártó által előírt ápolást, olajozást, karbantartást a megfelelő idő intervallumokban.

R

Elvégzi a sterilizálandó eszközök, csomagok, műtéti tálcák válogatását a sterilizáláshoz, mely szerint alacsony vagy magas hőmérsékletű sterilizálást végez.

R

Jogszabályban és munkáltatója minőségügyi rendszerében előírtak szerint biológiai és kémiai indikátorokat alkalmaz.

R

A hőmérséklet szempontjából stabil anyagok esetében a gőz sterilizálást előnyben részesíti.

R

Kiválasztja és elvégzi az egészségügyi textíliák, sebészeti kötözőszerek csomagolását gőz sterilizáláshoz.

R

Kiválasztja a sterilizálandó rakomány csíramentesítéséhez szükséges programot.

R

Speciális csomagolással látja el, az alacsony hőfokú sterilizálást igénylő, hőérzékeny, összetett komponensű, gyártó által előírt eszközöket, műtéti tálcákat, operációs optikákat, egyedi eszközöket a sterilizálás előtt.

R

Alkalmazza az etilén-oxiddal, formaldehiddel, hidrogén- peroxiddal történő sterilizálást, melynek során a szellőztetés és munkavédelmi előírásokat betartja.

R

Végrehajtja sterilizálás (magas és alacsony hőfok) után a munkatér kiürítését és ellenőrzi a sterilizált csomagokat, nedvesség állapotokat, csomagolás sérülését, indikátorok elszíneződését.

Mitől jó a mi képzésünk?

R

Képzési megoldások, munkaformák minden élethelyzetre

R

A részletfizetés lehetőségét kérés nélkül is biztosítjuk

R

Az elméleti képzés történhet online vagy személyes jelenléttel is

R

A gyakorlati képzés személyesen történik, demonstrációs termi és kórházi/klinikai környezetben

R

Az intézményi gyakorlóhelyet biztosítjuk

R

A képzés díját csökkenti, ha a gyakorlatot a saját – a feladatra alkalmas és a képzővel együttműködő – munkahelyeden töltöd

R

A díj tovább csökkenthető, ha a korábban megszerzett tudásod dokumentumokkal igazolod, vagy előzetes tudásmérés keretében sikeres felvételi vizsgát teszel

R

A foglalkozások szakmai tartalmához, a prezentációkhoz a hozzáférést folyamatosan biztosítjuk

R

Jelentkezhetsz Budapesten induló végig személyes jelenléttel megvalósítandó képzési csoportunkba, amennyiben az új ismeretek megszerzésére a hagyományos módszereket részesíted előnyben.

R

Válaszd az Online Plusz csoportot, amennyiben nyitott vagy az új ismeretszerzési technikákra. Ebben az esetben sem hagyunk teljesen magadra. Az online képzési rész kiegészül 4-6 alkalommal, amikor a személyes jelenléted feltétlenül szükséges. Különös tekintettel az elméletigényes gyakorlati foglalkozásokra és a vizsgafelkészítésre

Piacképes szakképesítés rugalmas oktatásszervezéssel, részletfizetési lehetőséggel, elfoglalt embereknek

Válaszd ki a Neked legmegfelelőbb képzési formát!

Képzési adatok

A szakképesítés neve, azonosítója:
Fertőtlenítő-sterilező (09144002)
A szakképesítés Magyar Képesítési Keretrendszer szerinti szintje:
MKKR 4.
A képzés megkezdésének feltételei:
érettségi, 1 év munkavégzés igazolása központi sterilizálóban, továbbá foglalkozásegészségügyi szakellátó által kiállított alkalmassági igazolás

További információk
A képzés tartalma

| Egészségügyi etikai és betegjogi alapismeretek TE/09-1/1 | Kommunikáció alapjai TE/09-1/2 | Antiszepszis-aszepszis TE/MÜSFES-1 | Mikrobiológia, járványtan TE/MÜSFES-2 | Munka-balesetvédelem, betegbiztonság TE/09-1/6 | Környezetvédelem TE/MÜSFES-3 | Infekciókontroll, fertőző betegségek TE/MÜSFES-4 | Védőoltások TE/MÜSFES-5 | A fertőtlenítés és sterilizálás technológiai ismeretei (TE/FES-1) |

Ajánlatunk Online Plusz

Intenzív ütemezésű csoportjaink

Helyszín: Budapest.
Időpont: 2024.03.23–2024.06.15
Időtartam: 2 hétvége / hó
A képző által biztosított gyakorlattal: 199.000,- Ft.
Saját munkahelyi gyakorlattal: 169.000,- Ft.

Ajánlatunk Online Plusz

Klasszikus ütemezésű csoportjaink

Helyszín: Budapest | Debrecen | Esztergom | Miskolc | Nyíregyháza | Szeged | Szolnok | Szombathely | Veszprém | Zalaegerszeg
Időpont: 2024.03.23–2024.06.15
Időtartam: 2 hétvége / hó
A képző által biztosított gyakorlattal: 199.000,- Ft.
Saját munkahelyi gyakorlattal: 169.000,- Ft.

Több mint 4.000 sikeres vizsgát tett hallgató

Vizsga garancia:

amennyiben a képzést nálunk sikeresen teljesítetted, és megkaptad a tanúsítványt a képzés elvégzéséről , de az államilag elfogadott szakképesítő vizsgád nem sikerült, úgy a következő képzésünkön segítünk neked, hogy a következő vizsgád sikerüljön.

Hallgatóink elégedettségének átlaga 2023-es évben 4.6

Ha most jelentkezel, akkor még a további szolgáltatásainkban is részed lehet.

Géniusz Plusz bónusz kártya

minden további képzésünk elvégzésénél 5% kedvezmény Neked és Családtagjaidnak

G

Töltsd le ingyen „ Hogy tanuljak hatékonyan felnőttként” online villámkurzusunkat
( csak a beiratkozott tanfolyami résztvevőinknek)

  Név*
  E-mail cím*
  Telefonszám*
  Üzenet (nem kötelező)
  Fedezze fel a jövőt a Géniusz Plusz Oktatási KFT-vel!
  A Géniusz Plusz Oktatási KFT a felnőttképzés új dimenzióját kínálja. A Szakképzés 4.0 stratégia alapján kialakított programjaink a legújabb elméletek és gyakorlati technikák segítségével azonnal alkalmazható tudást nyújtanak, amelyek segítenek bővíteni karrierlehetőségeit és növelni piaci versenyképességét.

  A Géniusz Plusz Oktatási KFT-nél hiszünk a folyamatos fejlődésben és a körültekintő fejlesztésben. A részszakmák oktatását célzó projektjeink és szakképesítés megszerzésére irányuló képzéseink a legmagasabb szabványok szerint kerülnek kialakításra.

  Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, hogy a legjobbaktól tanuljon! Vegye fel velünk a kapcsolatot, és fedezze fel, hogyan segíthetünk Önnek elérni céljait. Várjuk jelentkezését, hogy együtt építhessük a jövőt!

  Géniusz Plusz Oktatási KFT - Ahol a tudás találkozik a sikerrel.