Hatékony értékesítés online marketing segítségével

Kár lenne azt hinni, hogy az internet a nagyok játszótere, ahol a kis- és középvállalkozások képtelenek labdába rúgni. Ennek éppen az ellenkezője igaz, az internet segítségével megnyílik az út a kis- és középvállalkozások előtt. Az online kiskereskedelem forgalma folyamatosan nő, éves szinten már jóval 200 milliárd forint felett jár. Még korántsem késő belevágni az internet nyújtotta lehetőségek kiaknázásába.

Az internetes kereskedelem legnagyobb előnyei között tartják számon, hogy az eladó közvetlenül a potenciális vevőt szólíthatja meg. Természetesen szükség van a megfelelő hozzáértésre ahhoz, hogy sikeresen kommunikálhasson az érdeklődőkkel, akik később vevővé léphetnek elő. Számtalan lehetőség és szakmai fogás létezik, amelyek elősegítik a sikeres üzletkötést.

Az online marketing eszközei

A keresőoptimalizálás egyike a leghatékonyabb módszereknek, hiszen a már eleve az adott termék vagy szolgáltatás iránt érdeklődő internetezőket vezeti a weboldalra. Az optimalizálás segítségével a honlap a találati lista elejére kerül. Gondoljon csak bele, Ön hogyan szokott keresni? Legfeljebb az első két oldal találatait veszi szemügyre. Nem élni a keresőoptimalizálás lehetőségével olyan, mint a Hortobágy kellős közepén esküvőiruha-szalont nyitni, és csodálkozni, hogy a kutya se vásárol az egyébként kiváló kínálatból.

Hasonlóan fontosak az úgynevezett PPC (pay-per-click) hirdetések, amelyek esetében nem a hirdetés megjelenésért, hanem azokért a kattintásokért kell fizetni, amelyek valóban a weboldalunkra viszik a látogatókat. Számos nagy cég, így többek között a Google és a Facebook is kínál ilyen lehetőséget.

Persze az önmagában még nem feltétlenül elég, ha elérik a weboldalát, hiszen a vásárlás teljes folyamatán végig kell vezetni őket. Ezért fontos a weboldal megfelelő kialakítása, amely vásárlásra ösztönzi a látogatókat, valamint megkönnyíti számukra a termékek beszerzését, sőt elősegíti azt is, hogy a vásárlók a későbbiekben is visszatérjenek.
A megfelelő stratégia kialakításához és a teljesítmény növeléséhez elengedhetetlen az adatok pontos mérése, a webanalitika használata. Ezáltal jobban megismerhetjük a weboldalunk működését, valamint a vásárlóink viselkedését is. Segítségével fejleszthetjük honlapunkat, és növelhetjük bevételeinket.

Hogyan tehet szert online marketing tudásra?

Ez csak a jéghegy csúcsa, számos további módja van annak, hogy fellendítse az üzletet az internetes eszközök használatával. Az általunk szervezett online marketing tanfolyam hallgatójaként mélyebb tudásra tehet szert. Jelentkezzen, és vigye sikerre vállalkozását!

Bejegyzéseink

Tapétát, de milyet?

A tapéták új generációja a növényi rost alapú, gyapotszálakat tartalmazó úgynevezett vlies tapéta. Rendkívül kedvelt falburkoló anyag, nemhiába imádnak a szobafestők is dolgozni vele.

Hogyan válasszunk jó kőművest?

Nincs olyan családi, baráti társaság, ahol ne kerülne szóba egy rémtörténet kókler szakmunkások okozta károkról, görbén felhúzott falakról, beázó mennyezetről.

Információk

Érdeklődés képzések után

Telefon: +36 1 770 7835
E-mail: info@geniuszplusz.hu

Budapesti Iroda

1085 Budapest, József krt.69. földszint 15.
Telefon:+36 1 770 7112; +36 1770 7113

Esztergom

2500 Esztergom, Kiss János vezérezredes út 82.
Telefon: +36 1 770 7317; +36 1 770 7313