CNC vezérlésű lemezmegmunkáló gépkezelő

A KÉPZÉS CÉLJA, A MUNKATERÜLET ÉS A KÉPZÉS JELLEMZŐI


Kiknek ajánljuk?

Ajánljuk mindazoknak, akik e részterület ismeretével munkarőpiaci előnyhöz szeretnének jutni. Az ipari termelésben rendkívül elterjedtek a fémmegmunkáló gépek. Ezen belül kiemelt szerepük van a CNC vezérlésű élhajlító és lézervágó-gépeknek, amely területen folyamatosan növekszik a képzett munkaerő iránti igény. Képzésünk hiányt pótol, mivel az államilag elismert szakképesítések (pl. CNC gépkezelő) nem tartalmazzák a CNC lemezmegmunkáló munkakörhöz szükséges tudás- és képességelemeket, valamint a képzett munkaerő biztosításával hozzájárulnak az ipari szektor teljesítményének növekedéséhez, így a versenyképesség megtartásához.
A CNC-vezérlésű élhajlító-, és lézervágó gépek kezelője az élhajlító-, és lézervágó gépek működési elvének ismerete mellett a szükséges gyakorlati kompetenciák birtokában elvégzi az alapmunkadaraboknál a 2-3 lépésből álló program megírását segédlet alapján. Ezt követően a CNC programok betöltését elvégzi, illetve minimális korrekcióját, a munkadarab helyes ütköztetését, a helyes hajlítási irány, vágás megválasztását műszaki rajz alapján. A műveleti utasításban foglaltak szerint helyes sorrendben elvégzi a hajlítási, vágási műveleteket. Az erre a célra rendszeresített hosszmérő és szögmérő eszközök, sablonok magabiztos használatával önállóan elvégzi az első legyártott munkadarab paramétereinek ellenőrzését. Minőségi megfelelés esetén megkezdi a sorozatgyártást. Elvégzi az előírt gyártásközi minőségellenőrzéseket és azok eredményeit előírásszerűen dokumentálja.


A tanfolyam alapadatai

  • A program megnevezése: CNC vezérlésű lemezmegmunkáló gépkezelő.
  • A képzés szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzés a 07153010 programkövetelmény alapján.
  • A képesítési követelményt előíró jogszabály: 34/2021. (VII. 26.) ITM rendelet az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről.
  • A képzés megkezdésének feltételei: alapfokú végzettség és egészségügyi alkalmasság.
  • A képzés tartalma: CNC alapismeretek; CNC vezérlésű élhajlítógép kezelői feladatok; CNC vezérlésű lézervágógép kezelői feladatok.

AJÁNLATUNK

Tanfolyamunkat az igények szerint csak kihelyezett formában szervezzük

   

Időtartam:

8 hónap.

Oktatási díj

320.000,- Ft


Fizetési könnyítés magánszemélyeknek minden tanfolyamunknál

  • Egyösszegű fizetés esetén 5% kedvezményt adunk az oktatási díjból.
  • A képzés időtartamára kiszámolt havi részletekben is fizethető az oktatási díj.

+36 1 770 7835/+36 20 255 5339/+36 20 255 0664 info@geniuszplusz.hu |
| CNC vezérlésű lemezmegmunkáló gépkezelő | Követelmény |


Fontos tudni! A felnőttképző nem lehet vizsgaszervező. A vizsgadíj meghatározásánál vizsgaszervezőnek figyelembe kell vennie a vizsga időpontjában érvényes minimálbér összegét, a vizsgatevékenységek számát, azok dolgi költségeit, továbbá a vizsgára jelentkezők létszámát is. A vizsgadíjat a vizsgaszervező számlázza a vizsgázónak.


Géniusz Plusz Oktatási KFT. (ny.t.sz.: B/2020/000867; engedélyszám: E/2020/000015)