CNC programozás

A KÉPZÉS CÉLJA, A MUNKATERÜLET ÉS A KÉPZÉS JELLEMZŐI


Kiknek ajánljuk?

Ajánljuk mindenkinek, akiknek feladata NC, CNC szerszámgépek, gyártócellák üzemeltetése, számítógépes tervezés, gyártástervezés (CAD-CAM), a megmunkáló programok elkészítése.
A CNC programozók önállóan tudják elvégezni a számítógépes gyártástervezést, és kezelni az ehhez szükséges számítástechnikai eszközöket (számítógépek és perifériák), valamint az NC- és CNC gépeket és a hozzátartozó berendezéseket. A CNC programozók képesek a rendellenességeket felismerni, azok kiváltó okait behatárolni és a programozási hibákat elhárítani.
Képesek a rájuk bízott berendezéseket a legjobb hatásfokkal, a leggazdaságosabban üzemeltetni, az adott műszaki dokumentumok előírásainak megfelelő gyártási program készítésére, a szakmához – tevékenységhez – tartozó precíziós mérőeszközök és készülékek szakszerű alkalmazására. Ismerjék a szakképesítéshez tartozó minőségbiztosítási rendszer elemeit, a vonatkozó minőségtechnikkat.


A tanfolyam alapadatai

  • A program megnevezése: CNC programozás.
  • A képzés jellege: feladat ellátását megalapozó, távoktatással vegyes képzés.
  • A jelentkezés feltétele:  CNC forgácsolás ismeret.
  • A képzést az Idill Stúdió Bt(B/2020/008164)-vel közössen szervezzük..

Amennyiben nem rendelkezik CNC forgácsolói illetve alpvető CNC programozási ismeretekkel, akkor ajánljuk

CNC megmunkáló képzésünket ahol elsajátíthatja ezen ismereteket és ezt követően jelentkezhet CNC programozás képzésünkre.

Bövebb információt CNC megmunkáló képzésünktről ITT talál.

Ha államilag elfogadott szakképesítést szeretne szerezni és rendelkezik 3 év gyakorlattal, akkor ajánljuk

CNC SZERSZÁMGÉPEK MŰHELYPROGRAMOZÓJA új képzésünket.


A résztvevők képesek lesznek egy tervezőrendszerben kétdimenziós feladatok önálló elvégzésére, alkatrészprogram elkészítésére (számítógépes geometriai számítások végzése, művelettervezés, szerszámozási és készülék-meghatározási feladatok, az NC/CNC programok elkészítése), készségszinten ismernek egy három tengelyes vezérlés paraméteres programozását.
A képzés kiterjed a háromdimenziós szabadfelületek tervezésére, valamint CAM-rendszerrel CNC programok generálására és futtatására. Jártasság szintjén megismerik a CNC gépeket kiszolgáló robotok működését, programozását, a meglévő gyártási programok üzembe állítását.

 

A távoktatással vegyes képzésről

A képzés személyes megjelenést igénylő része kiegészül az internet adta lehetőségekkel, például online kommunikációs és kapcsolatteremtési csatornákkal. Természetesen a tanfolyam gyakorlati órái nem teljesíthetőek távolléti képzésben, ezért havonta 1-2 hétvégét péntek délutántól vasárnap délutánig személyes konzultációt tartunk.
A konzultációk közötti időszakban egyéni ütem szerint haladhat, de ha problémája, vagy kérdése merül fel a tananyaggal kapcsolatban, ingyenesen segítséget kérhet az, oktatótól. Az oktatott vezérlés : HEIDENHAIN.


AJÁNLATUNK

Budapest – havi két hétvége központi gyakorlóhelyen

Tervezett kezdés

2024.01.13

Időtartam

4 hónap

Oktatási díj

260.000,- Ft + ÁFA

Vizsgadíj

40.000,- Ft + ÁFA


Fizetési könnyítés magánszemélyeknek minden tanfolyamunknál

  • A képzés időtartamára kiszámolt havi részletekben is fizethető az oktatási díj.

+36 1 770 7835/+36 20 255 5339/+36 20255 0664| info@geniuszplusz.hu |
| CNC programozás |

  Géniusz Plusz Oktatási KFT. (ny.t.sz.: B/2020/000867; engedélyszám: E/2020/000015)