CNC programozó

 


Pályatükör:

Az NC, CNC programozó feladatai az NC, CNC szerszámgépek, gyártócellák üzemeltetése, számítógépes tervezés, gyártástervezés (CAD-CAM), a megmunkáló programok elkészítése. (CAD-CAM bemutató jelleggel)

 

A CNC programozók önállóan tudják elvégezni a számítógépes gyártástervezést és kezelni az ehhez szükséges számítástechnikai eszközöket (számítógépek és perifériák), valamint az NC- és CNC gépeket és a hozzátartozó berendezéseket, különös tekintettel a szerszám – és munkadarab-ellátó eszközökre, szerszámgép kiszolgáló ipari robotokra.

A CNC programozók képesek legyenek a rendellenességeket felismerni, azok kiváltó okait behatárolni és a programozási hibákat elhárítani.

A CNC programozók a rájuk bízott berendezéseket a legjobb hatásfokkal, a leggazdaságosabban üzemeltetni, az adott műszaki dokumentumok előírásainak megfelelő gyártási program készítésére, a szakmához – tevékenységhez – tartozó precíziós mérőeszközök és készülékek szakszerű alkalmazására.

A munkavédelmi, tűzrendészeti, környezetvédelmi ismeretek birtokában munkájukat úgy tudják megszervezni, hogy saját maguk, munkatársaik és környezetük károsodását elkerüljék.

Ismerjék a szakképesítéshez tartozó minőségbiztosítási rendszer elemeit.


Teljesítendő modulok, szakmai követelmény:

 • A hallgatók képesek egy tervezőrendszerben kétdimenziós feladatok önálló elvégzésére, alkatrészprogram elkészítésére (számítógépes geometriai számítások végzése, művelettervezés, szerszámozási és készülék-meghatározási feladatok, az NC/CNC programok elkészítése), készségszinten ismernek egy három tengelyes vezérlés paraméteres programozását.
 • A hallgatók képesek a háromdimenziós szabadfelületek tervezésére, valamint CAM-rendszerrel CNC programok generálására és futtatására. Jártasság szintjén ismerik a CNC gépeket kiszolgáló robotok működését, programozását, a meglévő gyártási programok üzembeállítását.
 • A CNC forgácsoló szakképesítés és CNC programozó végzettség a legkeresettebb szakmák között szerepel az elhelyezkedési sorrendben
 • Oktatott vezérlés :HEIDENHAIN

Jelentkezési feltételek:

 • Szükséges iskolai végzettség: nem szükséges
 • Szakmai előképzettség: nem szükséges
 • Előírt előgyakorlat: nem szükséges
 • Egyéb: CNC forgácsolás ismeret
 • Egészségügyi alkalmasság: nem szükséges.

Tanfolyami adatok:

 

Helyszín

Tervezett kezdés

Időtartam, ütemezés

Vezérlés/
Technológia

Részvételi díj

Budapest


 

2021.04.17.

 

.

 

5 hónap/havi két hétvége (szombat,vasárnap)

HEIDENHAIN

250.000 Ft+áfa

20.000 Ft+áfa vizsgadíj

 

 

Részletfizetés:

 • Kamatmentes részletfizetés

A távoktatásról:

A távoktatás a közhiedelemmel ellentétben nem feltétlenül azt jelenti, hogy a tanár és a tanuló közt nagy a távolság vagy, hogy telefonon keresztül folyik az oktatás, hanem a konzultációs távoktatás alapvető jellemzője az, hogy az elméleti és gyakorlati konzultációk között a hallgatók önállóan készülnek a tanár mint mentor irányítása mellett. Ez természetesen kiegészül az email és az internet adta lehetőségeket kiaknázó online kommunikációs, kapcsolatteremtési csatornákkal. A tanfolyam gyakorlati órái nem teljesíthetőek csupán távoktatás keretein belül, ezért havonta egy hétvégét (péntek du-tól vasárnap du.-ig) igénybe vevő konzultációkon a hallgatók a szakképesítéshez szükséges gyakorlati ismereteket sajátítják el. A konzultációk közötti időszakban ön a nap és a hét bármely szakában tanulhat, és ha problémája, vagy kérdése merül fel a tananyaggal kapcsolatban, ingyenesen segítséget kérhet tanárától, oktatójától. A konzultációs távoktatást ajánljuk azon érdeklődőknek akik nehezen tudnak elszakadni a mindennapos tevékenységeiktől, vagy a nagyobb távolság miatt nem tudják megoldani a heti többszöri vagy esetleg egyszeri feljárást a tanfolyam helyszínére, viszont megfelelő képességekkel rendelkeznek az önálló tanuláshoz. Költségek hagyományos képzésnél: Aki már 100 km-t utazik a képzés helyszínére havi négy alkalommal az egy átlagos fogyasztású személygépkocsival kb 4.000,- Ft x4 azaz 16.000,-Ft utiköltséggel számolhat. Költségek konzultációs távoktatásnál: A szállás kb. 4.000,-Ft- ból megoldható a konzultáció helyszínén, így a havi egyszeri utazással( 100 km távolsággall) és két éjszaka szállással már 8.000,-Ft-ból finanszírozható a konzultáción való jelenlét.

Szálláslehetőség: 3.000,-Ft/fő/éj (szállodai elhelyezéssel)

Óraszám:

 • Elmélet: 64 tanóra
 • Gyakorlat: 64 tanóra
 • Összesen: 128 tanóra

 

A jelentkezés 3 lépése:

 

I.    Jelentkezés ONLINE

 

A leggyorsabb megoldás. Fizetési kötelezettsége nem lesz, az csak a szerződéssel keletkezik.

 

II. Dokumentumok bekérése, előzetes tudásszint felmérés, kompetenciamérés

 

Az eljárás keretében elsősorban a bemeneti feltételek meglétét vizsgáljuk. A dokumentumok elemzésén túl azonban írásbeli teszt megírását is kérheti a képzés anyagából, amelynek segítségével szakmai készségeit és személyes kompetenciáit vizsgáljuk.. Az összesített eredmény a személyre szóló óraszámok meghatározását eredményezi. Kialakítjuk az Ön személyes haladási ütemtervét óraszámokkal, képzési helyszínekkel. Szükséges dokumentumok: bizonyítványok és részletes szakmai önéletrajz.

Használja ki a lehetőséget, spóroljon képzési napjain, ezzel utazási költségein!

 

III.    A felnőttképzési szerződés megkötése


A személyes képzési program ismeretében, egyeztetett időpontban kerül sor a felnőttképzési szerződés megkötésére. A szerződés teljesítése ezt követően, a megállapodás szerinti részletes szabályozás alapján történik.

 


 


CNC programozó tanfolyam