Szakács tanfolyam (E-001162/2015/A041)

Azonosító: OKJ 34 811 04; FEOR 5134

OKJ-s szakács tanfolyam Szakács tanfolyam közben

Ezzel a szakképesítéssel Ön szakácsként (FEOR 5134) diétás szakács, étkezdei szakács, grill szakács, gyermekélelmezési szakács, hajószakács, hidegkonyhai szakács, közétkeztetési szakács, melegkonyhai szakács, pizzakészítő szakács, segédszakács munkaköröket tölthet be.

A gasztronómia, a főzés ma világszerte nemcsak sokak által imádott hobbi, hanem egy kiváló megélhetési lehetőség is. Idehaza és a világ minden országában nagy a kereslet a képzett szakácsok iránt. A szakács tanfolyam elvégzése után Ön az alábbi munkaköröket töltheti be: diétás szakács, étkezdei szakács, grill szakács, gyermekélelmezési szakács, hajószakács, hidegkonyhai szakács, közétkeztetési szakács, melegkonyhai szakács, pizzakészítő szakács, segédszakács.

A szakácsképzés célja:

A szakács feladata nemcsak annyi, hogy elkészíti az ételeket, hiszen otthonosan kell mozognia a gasztronómia világában is, illik ismernie a nagyobb nemzetközi konyhák jellemzőit és a jellegzetes alapanyagokat, képesnek kell lennie a vendéglátóhely elvárásának megfelelő ételválaszték kialakítására. Az elkészített ételek megfelelő színvonalú tálalása is a szakács hatáskörébe tartozik.

A szakács képesítéssel Ön is képes lesz:

  • összeállítani az étlapot, menüt, napi ajánlatot 
  • meghatározni a szükséges nyersanyagok fajtáját, mennyiségét,
  • felmérni a meglévő készletet,
  • árut rendelni, átvenni,
  • előkészíteni a munkaterületet, 
  • használni a különféle gépeket, berendezéseket, eszközöket,
  • előkészíteni a nyersanyagokat,
  • elkészíteni különféle ételeket,
  • melegen tartani, tálalni, díszíteni az elkészített ételeket,
  • különleges ételkészítési technikákra,
  • összehangolni, irányítani a segédszemélyzet munkáját.

A képzés teljesítendő moduljai:

  • 11518-16 Élelmiszerismeret
  • 11561-16 Gazdálkodási ismeretek
  • 12096-16 Szakács szakmai idegen nyelv
  • 12094-16 Ételkészítési ismeretek alapjai
  • 12095-16 Ételkészítési ismeretek
  • 11519-16 Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
  • 11497-12 Foglalkoztatás I.
  • 11499-12 Foglalkoztatás II.

Jelentkezési feltételek:

  • Iskolai végzzettség:Alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában is megkezdhető a Vendéglátás-turisztika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában.
  • Egészsgéügyi alkalmasság: a foglalkozás-egészségügyi ellátó szolgálat igazolása szükséges.

Tanfolyami adatok:

Helyszín Jelentkezési határidő
Időtartam, ütemezés* Részvételi díj Vizsgadíj
Budapest 2017. augusztus 15.
12 hónap + a vizsga, havi 1 teljes hétvége, (péntek du., szombat és vasárnap) + 45 nap gyakorlat vendéglátó egységben.
 240. 000,-
65. 000,-
Budapest 2017. augusztus 15. 7 hónap + a vizsga, hétfő és kedd délután, valamint 45 nap gyakorlat vendéglátó egységben. 240. 000,-
65. 000,-

Részletfizetés:

  • Havi kamatmentes részletfizetési lehetőség

 

Óraszám:

 

  • Elmélet: 288 tanóra
  • Gyakorlat: 672 tanóra
  • Összesen: 960 tanóra


Szakács tanfolyam - jelentkezés

 

Néhány fotó kedvcsinálónak: a szakács tanfolyam elvégzését követően ezen ételek elkészítése sem fog gondot okozni senkinek!

 

csirke kukoricával- szakács képzés kagylós tál a szakács tanfolyamon

spagetti készítés - szakács oktatás vegatál - szakács tanfolyam

a szakács tanfolyamon készült étel