Blog

Az alábbiakban hasznos információkat, érdekességeket olvashat a képzéseinkhez kapcsolódó témákban.

OKJ-s szobafestő és mázoló tanfolyam

Tapétát, de milyet?

A tapétázást sokan macerásnak tartják, félnek a művelettől, hiszen helytelen felhelyezésnél felhólyagosodhat, kárba mehet a drága tapéta. Ezek szerint még Ön sem hallott a vlies tapétáról!?

Kapcsolódó képzéseink:OKJ-s pincér tanfolyam

Hogyan válasszunk jó kőművest?

Egy építkezés hosszú, fáradságos és költséges folyamat. A rossz alapanyag és a hanyag tervező mellett a rendetlen kőműves is nagy gondot okozhat. De milyen is a jó kőműves munka?

Kapcsolódó képzéseink:OKJ-s pincér tanfolyam

A pincérek 10 parancsolata

A pincér szakma nem is olyan régi. 200 évvel ezelőtt még a fogadós vagy valamelyik családtagja szolgálta fel az ételt. Azóta sok minden változott, de a 10 parancsolat máig érvényes.

Kapcsolódó képzéseink:Cukrász tanfolyam

Szakácsból sztárséf

A gasztronómia napjainkban soha nem látott népszerűségnek örvend. A média kereszttüzében álló séfek igazi celebként viselkednek. Vajon egy magyar szakács is eljuthat a sztárséfek világába?

Kapcsolódó képzéseink:Cukrász tanfolyam

Kugler, minyon, zserbó: mi a titkuk?

Pontosabban: ki a titkuk?  Nem más, mint egy svájci mestercukrász, a magyarrá lett Gerbaud Emil. Mégis, hogy került ő egy magyar cukrászdába?

Kapcsolódó képzéseink:Tömegkályha workshop

A tömegkályha térhódítása

Magyarországon még új, de már rengetegen kedvelik. Ez teljesen érthető, hiszen ezek az akár háromtonnás szerethető monstrumok 24 órán át képesek fűteni egyetlen begyújtással. De hogyan?

Kapcsolódó képzéseink:Online marketing tanfolyam

Hatékony értékesítés online marketing segítségével

Az internet tárt karokkal várja a kis- és középvállalkozásokat, amik jelentős bevételre tehetnek szert online eszközök segítségével. Persze nem árt tisztában lenni vele, miként is lehet pénzt csinálni az internetből.

Kapcsolódó képzéseink:Külföldi munka, munkaerő-közvetítés

Mire jó a külföldi munka?

Folyamatosan nő azok száma, akik hosszabb-rövidebb időre külföldön vállalnak munkát. Költözés előtt azonban érdemes mérlegelni, hogy mit nyerhetünk, ha az országhatárokon túl keresünk állást.

Kapcsolódó szolgáltatásaink:Méhész tanfolyam

Mivel dolgozik a méhész?

Minden szakmának megvannak a speciális eszközei. Az asztalos és a villanyszerelő szerszámai viszonylag ismertek, de kevés szó esik arról, hogy a méhész milyen célszerszámokkal dolgozik azért, hogy méz kerülhessen a friss kalácsra.

Kapcsolódó képzéseink:Pálinkafőző tanfolyam

Mi fán terem a pálinka?

A pálinkához – ahogyan a focihoz – minden magyar ért. Legalábbis ezt hiszi. Az elmúlt években azonban alaposan megváltozott a pálinka körüli helyzet. Néhányan már abban sem lehetnek biztosak, hogy pontosan mi is a pálinka.

Kapcsolódó képzéseink:Gombatermesztő tanfolyam

Gomba - csak az erdőből?

Sokak előtt ismeretlen a gomba útja. Megveszik a piacon vagy a szupermarketben, de nem igazán tudják, honnan is jutott végül a tányérjukra ez a kifejezetten egészséges étel.

Kapcsolódó képzéseink:Asztalos tanfolyam

Az asztalos legjobb barátja

Ha vásárolt már bútort vagy tűzifát, pontosan tudja, hogy hatalmas különbségek lehetnek az egyes fafajták között. Ez nemcsak a tulajdonságaikra, hanem a megmunkálásukra is igaz.

Kapcsolódó képzéseink:Gondozó, ápoló képzés

A gondoskodó ember

Szeretünk segíteni. Semmihez sem hasonlítható az az érzés, amikor segítőkezet nyújtunk egy arra rászorulónak. Ezt bizonyítják az önkéntes munkát vállalók is. De vannak, akik professzionális szinten segítenek másokat.

Kapcsolódó képzéseink:Aranykalászos gazda képzés

A magyar föld

Piros, fehér, zöld. Vagyis a föld esetében fekete és barna. A magyar termőterületek kiváló minőségű növényeket adnak az élelmiszeriparnak. Persze ezeket meg is kell termelni, ráadásul gondos hozzáértéssel.

Kapcsolódó képzéseink:Hegesztő tanfolyam

A hegesztés veszélyei

Fémmel dolgozni még a megfelelő szaktudás mellett sem egyszerű. A hegesztés különösen nagy odafigyelést igényel, hiszen számtalan balesetveszélyes helyzet következhet be munka közben. A megfelelő oktatással ezek elkerülhetők.

Kapcsolódó képzéseink: