Blog
Az alábbiakban hasznos információkat, érdekességeket olvashat a képzéseinkhez kapcsolódó témákban.
Tapétát, de milyet?
A tapéták új generációja a növényi rost alapú, gyapotszálakat tartalmazó úgynevezett vlies tapéta. Rendkívül kedvelt falburkoló anyag, nemhiába imádnak a szobafestők is dolgozni vele.
Hogyan válasszunk jó kőművest?
Nincs olyan családi, baráti társaság, ahol ne kerülne szóba egy rémtörténet kókler szakmunkások okozta károkról, görbén felhúzott falakról, beázó mennyezetről.
A pincérek 10 parancsolata
Az 1800-as években még bárkiből lehetett pincér, akit a vendéglő tulajdonosa alkalmasnak talált a feladatra. Jó modor, állóképesség, udvariasság – nagyjából ennyi szükségeltetett egy pincér állás betöltéséhez.
Szakácsból sztárséf
A gasztronómia napjainkban soha nem látott népszerűségnek örvend. A főzős műsorok, receptmegosztó portálok és a méregdrága, ínyencségeket kínáló éttermek óriási rajongótáborral rendelkeznek
Kugler, minyon, zserbó: mi a titkuk?
nevét a ma már messze földön híres cukrászda viseli Budapesten, a Vörösmarty téren.
A tömegkályha térhódítása
A tömegkályhák újdonságnak számítanak, pedig ezek a fűtőberendezések komoly múltra tekintenek vissza, igaz, főként Skandináviában.
Hatékony értékesítés online marketing segítségével
azt hinni, hogy az internet a nagyok játszótere, ahol a kis- és középvállalkozások képtelenek labdába rúgni. Ennek éppen az ellenkezője igaz, az internet segítségével megnyílik az út a kis- és középvállalkozások előtt.
Mire jó a külföldi munka?
Számtalan oka lehet annak, hogy valaki a külföldi munkavállalás mellett dönt. Sokakat a kalandvágy hajt, egy új kultúra megismerésének lehetősége vagy a nyelvtudás elmélyítésének vágya.
Mivel dolgozik a méhész?
A kézenfekvő válasz az lenne, hogy méhekkel, és valóban így is van.
Mi fán terem a pálinka?
Ma már szinte minden, Magyarországon termő gyümölcsből készítenek pálinkát, a legelterjedtebb fajták a szilva-, a kajszibarack-, az alma-, a körte-, a cseresznye- és a törkölypálinka